STIRI SI NOUTATI

21.10.2013

Comisia de avizare a distribuitorilor și a aparatelor de marcat electronice fiscale, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, acreditează Calliope S.R.L. ca unitate de distribuție și service pentru casele de marcat DATECS.

17.10.2013

Calliope sprijină, în calitate de sponsor, emisiunea concurs "The Best". Concursul de cultură generală este organizat de televiziunea VPTV și postul de radio BestFM și pune față în față reprezentanții colegiilor naționale din județul Prahova.

23.05.2013

Sub genericul "Parteneri pentru Dezvoltare", Cotidianul "Curierul Naţional" şi Uniunea Generală a Industriaşilor din România UGIR, în parteneriat cu UGIR – Filiala Prahova şi Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, au organizat în data de 23 mai 2013, o dezbatere pe tema regionalizării României. Evenimentul s-a bucurat de prezența și interesul a peste 140 participanți - parlamentari, membri ai Guvernului, reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice locale şi instituţiilor deconcentrate din judeţele Prahova, Ialomița, Argeș, Teleorman și Dâmboviţa și reprezentanți ai comunității de afaceri din toate aceste județe și din București.

În desfășurarea evenimentului, moderat de Dl. Ștefan Rădeanu - Secretar General UGIR România și Director Editorial la Curierul Național, s-au succedat mesajele și prezentările unor distinse personalități.

Dl. Costin Mihalache, Consilier de Stat, a prezentat mesajul Primului Ministru al Românei adresat participanților la acest eveniment.
Dl. Aurelian Gogulescu, Președintele CCI Prahova și gazdă a evenimentului, a accentuat, în cuvântul de bun-venit, importanța dialogului și a parteneriatului în mediul economic, în perspectiva apropiatei regionalizări a României.
Dl. Adrian Tudor Moroianu Geamăn, Președintele UGIR – Filiala Prahova, a evidențiat rolul parteneriatului public-privat, ca soluție în rezolvarea problemelor economico-sociale în societatea românească.21.02.2013

SC Calliope SRL participă, în calitate de invitat, la cea de-a 30-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale INFACOMA 2013, desfăşurată în Grecia, la Salonic.

30.06.2012

Calliope finalizează lucrările de reabilitare termică efectuate în Municipiul Ploiești la Blocurile 118, 111 și 110 din str. Găgeni și Blocurile 18, 101 și 102 din Șoseaua Nordului.23.09.2011

Are loc inaugurarea stadionului "Ilie Oană" din Ploieşti. În cadrul festivităţilor, Adrian Tudor Moroianu Geamăn primeşte Diploma "PLOIEŞTENI CU CARE NE MÂNDRIM", din partea Primăriei Municipiului Ploieşti.


Hagi, starul echipei de aur a României, a onorat cu prezenţa sa evenimentul, la care au asistat 15.000 de spectatori. Alături de el au evoluat, într-un meci-eveniment, foste glorii ale echipei naţionale de fotbal şi ale F.C. Petrolul.

21.09.2011

S-a constituit Filiala Prahova a UGIR. Adrian Tudor Moroianu Geamăn a fost ales în funcţia de preşedinte. Cu această ocazie s-a inaugurat noul sediu al UGIR Filiala Prahova, situat în clădirea Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova.


Din structura de conducere mai fac parte: Mihail Minescu - prim vicepreşedinte, precum şi următorii vicepreşedinţi: Dragoş Băceanu, Florin Bercea, Aurelian Gogulescu, Mircea Grigore, Florin Ispas, Ştefan Mirea, Marta Mocanu, Niculae Popescu, George State şi Octavian Tatomirescu.

13.07.2011

La sediul Uniunii Generale a Industriaşilor din România a fost semnat protocolul de afiliere a Patronatului Difuzorilor de Presă (PDP) la UGIR. Documentul a fost semnat de George Constantin Păunescu, preşedinte al UGIR şi Alianţei Confederaţiilor Patronale din România, şi Adrian Tudor Moroianu Geamăn, preşedinte PDP.25.03.2011

În data de 25.03.2011 s-a constituit la Buşteni Patronatul Difuzorilor de Presă (P.D.P.), structură patronală menită să apere interesele societăţilor care activează în domeniul difuzării de presă. Patronatul Difuzorilor de Presă are ca obiective imediate: organizarea structurilor teritoriale, afilierea la Confederaţia patronală UGIR şi purtarea unor negocieri cu editorii de presă, cu ministerele şi cu reprezentanţii administraţiilor locale, pentru susţinerea activităţilor. Scopul acţiunilor întreprinse de Patronatul Difuzorilor de Presă este acela de a menţine societăţile membre la un nivel de rentabilitate şi competitivitate. În funcţia de Preşedinte al P.D.P. a fost ales Adrian Tudor Moroianu Geamăn, Director General al S.C. Calliope S.R.L.

01.11.2010

A început campania de contractare a abonamentelor la publicaţii pentru anul 2011, inclusiv Monitorul Oficial.

22.10.2010

Calliope ocupă locul 2 în clasamentul "Topul Firmelor Prahovene 2010", realizat de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, pentru rezultatele obţinute în anul 2009, privind cifra de afaceri netă şi profitul din exploatare, la clasa "Întreprinderi Mari", domeniul "Comerţ, Turism", grupa de activitate "Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare".

21.06.2010

Conducerea societăţii a participat la o întâlnire cu oameni de afaceri ai unei delegaţii vietnameze, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României.

25.05.2010

Directorul General al societăţii, Adrian Tudor Moroianu Geamăn, a participat la o reuniune eveniment organizată de Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii - ARACO, în cadrul căreia s-a decernat "Trofeul Calităţii ARACO" - Ediţia a XVI-a.

20.05.2010

Directorul de Investiţii, Adrian Cristescu, a participat la simpozionul "Energii regenerabile în România. Tehnologii germane", în organizarea Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

14.05.2010

A fost încheiată reabilitarea termică a celor 2 blocuri de locuinţe cu 4 nivele din Ploieşti: blocul 24 din str. Înfrăţirii nr.1 şi blocul 13 din str. Levănţica nr.1.

13.05.2010

Echipa de auditori şi experţi a TÜV Karpat a efectuat auditarea pentru recertificare, constatând că nu au existat neconformităţi sau abateri, urmând ca SC Calliope SRL să primească certificatul pentru cele 3 sisteme privind Calitatea – Mediul – Securitatea şi Sănătatea Ocupaţională, de la TÜV THÜRINGEN e.V.- GERMANIA, în conformitate cu standardele de referinţă SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2005 şi SR OHSAS 18001:2008.

19.03.2010

Directorul Tehnic, Ionuţ Danciu, împreună cu Directorul Administrativ, Victor Fugulin, au participat la seminarul de specialitate "Soluţii tehnologice de vârf pentru industria sticlei - Ediţia a II-a", organizat de IMSA IMPEX Italia, în colaborare cu filiala IMROGLASS din Alba Iulia.

12.02.2010

Directorul General al societăţii, Adrian Tudor Moroianu Geamăn, a participat la workshopul "Strategiile Anului 2010", organizat de LMI România.

15.10.2009

Calliope a început lucrările pentru reabilitarea termică la 2 blocuri de locuinţe cu 4 nivele: blocul 24 din str. Înfrăţirii nr.1 şi blocul 13 din str. Levănţica nr.1. Beneficiarul este Primăria Ploieşti, iar Proiectantul - Oficiul Public Proiect.01.10.2009

Au fost finalizate lucrările de modernizare a sediului central al Calliope, situat în Ploieşti, str. Elena Doamna nr.64. S-a realizat reabilitarea termică a clădirii, finisarea şi zugrăvirea faţadelor.01.06.2009

Aplicaţia ERP Charisma Enterprise devine funcţională pentru toate modulele implementate: Contabilitate, Financiar, Achiziţii, Stocuri, Vânzări, Abonamente şi Distribuţie.

05.03.2009

În baza contractului încheiat cu IFT Rosenheim, din Germania, Calliope primeşte certificarea pentru aplicarea marcajului CE pe toate produsele livrate (tâmplărie din aluminiu, tâmplărie din PVC şi geam termoizolant).

01.10.2008

În urma extinderii şi renovării sediului din Ploieşti, str. Elena Doamna nr.64, aici se mută departamentele care îşi desfăşurau activitatea în sediile din str. Candiano Popescu nr.36 şi str. Nucilor nr.20: Departamentul Economic, Departamentul Difuzare Presă şi Distribuţie Abonamente, Departamentul Tehnologia Informaţiei şi Departamentul Resurse Umane, Juridic, Control Gestiuni.

04.08.2008

S.C. Calliope S.R.L. primeşte certificarea TÜV THÜRINGEN e.V.- GERMANIA referitor la sistemul de Management Integrat privind Calitatea–Mediul–Securitatea şi Sănătatea Ocupaţională, în conformitate cu standardele de referinţă SR EN ISO 9001:2000 şi SR EN ISO 14001:2004 şi specificaţia OHSAS 18001.

11.04.2008

Se finalizează implementarea la Departamentul Producţie a aplicaţiei ALFAK2007-XOPT2007 Evolution (producător Albat+Wirsam Software AG din Germania), pentru controlul şi optimizarea tăierii şi procesarea comenzilor la Fabrica de Geam termoizolant.

03.02.2008

Are loc implementarea Sistemului Informatic Integrat, bazat pe aplicaţia de tip ERP Charisma Enterprise, producător TotalSoft SA. Se realizează conexiunea centrelor de desfacere cu serverul de baze de date, prin transmiterea datelor cu tehnologia GPRS.

15.09.2007

SC Calliope SRL sprijină, în calitate de sponsor, Clubul de Dans Sportiv "Sport Dance" Prahova, la cea de-a 4-a ediţie a "Festivalului Naţional de Dans Sportiv", desfăşurat la Sala Sporturilor "Olimpia" din Ploieşti.

11.07.2007

SC Calliope SRL organizează, împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie Prahova şi UGIR 1903 - filiala Prahova, sesiunea de comunicări cu tema PROFILE STRUCTURALE ŞI PEREŢI CORTINĂ. Evenimentul a cuprins următoarele prezentări:
 • Sistemul de management integrat - un instrument important pentru integrarea cu succes pe piaţa unică europeană - Iulia Ionescu, Director General TÜV KARPAT
 • Aspecte constructive privind proiectarea vitrajelor pentru clădirile înalte - arhitect Lucian Petre, Director General ALU DESIGN
 • Soluţii de faţade pentru o dezvoltare durabilă - Daniel Popa, Director General REYNAERS ROMÂNIA
 • Conceptul unei clădiri sănătoase - Maxim de Vriese, Export Sales Manager RENSON (Belgia)


La acest eveniment au participat numeroşi reprezentanţi ai firmelor de construcţii şi arhitectură din judeţul Prahova. Au rostit alocuţiuni domnul Sebastian Ghiţă, preşedintele UGIR 1903 - filiala Prahova şi domnul Adrian Tudor Moroianu Geamăn, Director General şi Asociat Unic al SC Calliope SRL.

29.03.2007

SC Calliope SRL participă, în calitate de expozant, la cea de-a 3-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale Specializate pentru Ferestre, Uşi şi Faţade WINDOOR ROMÂNIA 2007, desfăşurată în Bucureşti, la Palatul Parlamentului, prilej cu care se stabilesc contacte de afaceri cu firme de construcţii din Capitală.

14.03.2007

SC Calliope SRL prezintă produsele sale destinate publicului larg, la cea de-a 7-a ediţie a Expoziţiei Specializate de Construcţii PRAHOVA CONSTRUCT, eveniment desfăşurat în Ploieşti, cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova.

04.12.2006

A avut loc inaugurarea oficială a unei investiţii de 2 milioane de euro (2 hale de producţie):
 • Linie de producţie geamuri termoizolante, cu o capacitate de 400 unităţi/8 ore
 • Linie de fabricaţie tâmplărie din PVC şi aluminiu, cu o capacitate de 100 unităţi/8 ore
Evenimentul a început cu o conferinţă de presă susţinută de domnul Adrian Tudor Moroianu Geamăn, Directorul General şi Asociatul Unic al SC Calliope SRL, în prezenţa domnului Aurelian Gogulescu, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova şi Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

După conferinţa de presă a urmat deplasarea la Sediul Departamentului Producţie din Zona Industrială Teleajen, unde a avut loc inaugurarea oficială a investiţiei, în prezenţa unui numeros grup de oficialităţi, parteneri de afaceri şi ziarişti.
Au participat, printre alţii:
 • Dl. Corneliu Popescu, Prefectul Judeţului Prahova
 • Dl. Florin Anghel, Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova
 • Dl. Emil Calotă, Primarul Municipiului Ploieşti
 • Dl. Dan Mircea Popescu, Senator de Prahova
 • Dl. Marian Florian Săniuţă, Deputat de Prahova
 • Dl. Mihail Sireţeanu, Deputat de Prahova
 • Dl. Mihai Apostolache, Deputat de Prahova
 • Dl. Aurel Vlaicu, Director General Gealan România şi Preşedinte al Patronatului Producătorilor şi Montatorilor de Ferestre, Geamuri şi Faţade.


Articole despre eveniment au apărut în Ziarul Financiar, Bursa, Altphel, Gazeta de Prahova, Informaţia Prahovei, Monitorul de Prahova, Prahova şi Republicanul.


01.12.2006

 • SC Calliope SRL devine membru al Patronatului Societăţilor din Construcţii
 • Muncitorii Fabricii de geam termoizolant şi Fabricii de tâmplărie din aluminiu şi mase plastice (PVC) au început programul de formare profesională în cadrul "Centrului Termo-Window", organizat de PGFF.

23.11.2006

SC Calliope SRL participă la cea de-a 4-a ediţie a Expo-Conferinţei specializate pentru ferestre, uşi şi faţade WINDOOR ROMÂNIA 2006, desfăşurată în Braşov, la International Trade Center.

15.11.2006

SC Calliope SRL încheie contracte de închiriere şi întreţinere a toaletelor ecologice.


01.11.2006

A început campania de contractare a abonamentelor la publicaţii pentru anul 2007, inclusiv Monitorul Oficial.


01.07.2006

SC Calliope SRL devine membru fondator al Patronatului Producătorilor şi Montatorilor de Ferestre, Geamuri şi Faţade (PGFF).

 
 

Valid HTML 4.01 Transitional